7 Εξωπλανήτες ανακοίνωσε η NASA!

                     

Όχι έναν, αλλά επτά πλανήτες στο μέγεθος της Γής μας ανακάλυψαν οι επιστήμονες, οι οποίοι πλανήτες θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ζωή όπως τη γνωρίζουμε εδώ! Το σύστημα αυτό βρίσκετε 40 έτη φωτός μακριά από μας!

Οι πλανήτες είναι σε τροχιά γύρο από έναν ήλιο νάνο με το όνομα Trappist-1που βρίσκετε 40 έτη φωτός η 235 τρισεκατομμύρια μακριά απ τη Γή! Είναι σχετικά κοντά αν σκεφτεί κανείς την άπειρη διάσταση του σύμπαντός μας! Επίσης η φορά από τις τροχιές τους μας βοηθάει στο να τους μελετήσουμε με μεγάλη λεπτομέρεια!

Και οι επτά πλανήτες του συστήματος είναι πολύ κοντά στον ήλιο τους και η περιστροφή τους γύρο του είναι πολύ πιο μικρή απ ότι χρειάζεται η Γή για να γυρίσει μια φορά γύρο απ τον ήλιο! Ο πιο κοντινός πλανήτης στον ήλιο νάνο χρειάζεται 1.5  μέρα για να περιστραφεί γύρο απ τον ήλιο τους ενώ ο 7ος που είναι πιο μακριά χρειάζεται μόλις 20 μέρες για μια πλήρη περιστροφή!

Μέχρι τώρα έχει επιβεβαιωθεί πως οι 2 πιο κοντινοί πλανήτες στον ήλιο του συστήματος είναι βραχώδεις και όχι αέριοι όπως συχνά συναντάτε σε άλλα συστήματα! Επίσης επειδή οι πλανήτες είναι τόσο κοντά στο άστρο τους είναι πολύ πιθανόν να είναι βαρυτικά κλειδωμένοι! Που σημαίνει ότι έχουν πάντα τη μια μεριά στραμμένη στον ήλιο τους όπως είναι το φεγγάρι στη Γή! Πράγμα που σημαίνει ότι πάντα στη μια πλευρά του πλανήτη θα είναι συνέχεια μέρα και στην άλλη νύχτα!

Αν άνθρωπος βρισκόταν σε κάποιον απ αυτούς τους πλανήτες το φως που θα έβλεπε θα ήταν πολύ λιγότερα φωτεινό απ ότι αυτό του ήλιου μας! Περίπου το ένα χιλιοστό του φωτός του ήλιου μας! Η μάζα του είναι το ένα δέκατο του δικού μας ήλιου! Επίσης επειδή οι πλανήτες είναι τόσο κοντά μεταξύ τους στον ουρανό όταν κοιτούσες θα έβλεπες και τους άλλους πλανήτες στο μέγεθος που βλέπουμε εμείς τη σελήνη! Φανταστείτε δηλαδή έναν ουρανό με τουλάχιστον 4 φεγγάρια ταυτόχρονα!

Τρείς απ τους πλανήτες είναι μέσα στην κατοικήσιμη ζώνη όπως βλέπουμε σε σύγκριση με το δικό μας ηλιακό σύστημα όπου η Γή είναι μέσα στην κατοικήσιμη ζώνη του δικού μας ηλιακού συστήματος! Που σημαίνει ότι υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για την ύπαρξη νερού στη μορφή υγρού! επίσης οι άλλοι 4 πλανήτες μπορεί κι αυτοί να έχουν νερό ανάλογα βέβαια τη σύνθεση της ατμόσφαιράς τους! Αυτό το σύστημα βρίσκεται στον αστερισμό του Υδροχόου!

Αυτά προς το παρόν! Περιμένουμε να δούμε τι άλλο θα βρουν γι αυτό το σύστημα!