Βασική Αστρονομία!!

Να πούμε σήμερα λίγα λόγια για τον ήλιο μας και το φως και την ενέργεια που παράγει!!

Ο ήλιος μας είναι ένας αέριος γίγαντας ο οποίος αποτελείται από 74% υδρογόνο, 25% από ήλιο και 1% από άλλα στοιχεία. Έπειτα από μελέτες που έγιναν από πολλούς επιστήμονες η μέση διάμετρος του αστέρα μας υπολογίζεται στα 1.392.000 km (109 γήινες διάμετροι)!! Όσον αφορά την απόσταση του αστέρα από τη Γή, η απόσταση μεταβάλετε όπως είναι λογικό διότι η γη περιστρέφεται ελλειπτικά και όχι κυκλικά γύρο απ τον ήλιο και κυμαίνετε από 147.100.000 χλμ έως 152.100.000 χλμ!

Επίσης να μιλήσουμε για κάποιες αντιλήψεις που είναι λίγο λαθεμένες! Το φως του ηλίου θέλει 8 λεπτά να φτάσει στη γη!! Ναι! 8 λεπτά! Το φως είναι το ’’ταβάνι’’ της ταχύτητας στο σύμπαν!! Αλλά δεν παύουν να υπάρχουν και πολύ μεγάλες αποστάσεις στο σύμπαν!! Το φώς είναι σωματίδια τα οποία λέγονται φωτόνια! Είναι τα σωματίδια που εκτοξεύει ο ήλιος παντού και φτάνουν και σε μας!

Η ταχύτητα του φωτός είναι 3*108m/s! Το οποίο με βάση υπολογισμούς χρειάζεται περίπου 8 λεπτά για να διανύσει την απόσταση που ανέφερα πιο πάνω και να φτάσει στη γη!

Ο Ήλιος δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια τεράστια σφαίρα από διάφορα αέρια κυρίαρχα των οποίων είναι το υδρογόνο και το ήλιο. Η θερμοκρασία που επικρατεί στον Ήλιο είναι τόσο μεγάλη ώστε να εξαερώνονται ακόμη και τα μέταλλα. Η ποσότητα ενέργειας που παράγεται είναι απίστευτη. Έχει προσδιοριστεί πως σε κάθε δευτερόλεπτο ο Ήλιος εκπέμπει τόση ενέργεια όση θα έδινε μια έκρηξη 4 δισεκατομμυρίων βομβών υδρογόνου των 100 μεγατόνων η κάθε μία!

Αυτά για σήμερα!! ;)