Βρέθηκε τεράστια λίμνη με νερό στον Άρη

Μια πολύ σημαντική ανακάλυψη έκαναν οι επιστήμονες στον Άρη! Άλλαξαν ομάδα τελικά!! Χαχαχα! Εντάξει για τους Αριανούς δεν ήταν και πολύ αστείο!!! Πέρα από την πλάκα όντως έγινε μια μεγάλη ανακάλυψη! Βρήκαν νερό σε υγρή μορφή κάτω από μια μεγάλη μάζα πάγου που είναι προϋπόθεση  για την ανάπτυξη της ζωής στα αρχικά στάδια!

Η λίμνη αυτή έχει διάμετρο περίπου 20χλμ και το σχήμα στρογγυλεμένου τριγώνου! δημιουργεί την ελπίδα για την παρουσία και άλλου νερού, ακόμη και ζωής, στον κόκκινο πλανήτη, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στην αμερικανική επιθεώρηση Science.

«Είναι ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα που μας κάνει να σκεφθούμε πως η παρουσία νερού στον Άρη δεν είναι μόνο μια προσωρινή ροή όπως έχουν δείξει προηγούμενες ανακαλύψεις, αλλά μια μόνιμη μάζα νερού που δημιουργεί συνθήκες για τη ζωή σε μια παρατεταμένη χρονική περίοδο» σχολίασε ο Άλαν Ντάφι, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Σούινμπερν, ο οποίος συμμετείχε στη μελέτη.

Ο πλανήτης Άρης είναι παγωμένος, ερημικός και άνυδρος αλλά προηγουμένως ήταν ζεστός και υγρός και φιλοξενούσε μια μεγάλη ποσότητα νερού σε υγρή μορφή και λιμνών πριν από τουλάχιστον 3,6 δισεκ. χρόνια.
 

Πηγή: National Geographic, ΑΠΕ-ΜΠΕ